SAKUD predstavio ljetni program

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bogat ljetni program SAKUD-a i njegovih clanica predstavili su tajnica SAKUD-a Gabrijela Peruško Pujas, tajnica OKUD-a Istra Izolda Prenc, predsjednik KUD-a Uljanik Dario Vale, tajnik Puhackog orkestra grada Pule Željko Riker i Tatjana Merkl u ime KUD-a Matko Brajša Rašan i Nešpule.

Najveci dio ljetnih aktivnosti zauzima program Na ulicama i trgovima. Iduce ce se srijede na potezu od Foruma do Portarate od 19 do 20 sati predstaviti istarska tradicijska baština, a isti ce se program održati 14. i 28. srpnja.

KUD Uljanik ce nastupiti na Forumu 29. lipnja kada ce održati folklornu vecer s gostima iz Društva perojskih Crnogoraca "Peroj 1657"; 20. srpnja im u goste dolazi Folklorno društvo "Armando Capolichio" Zajednice Talijana iz Galižane, a 17. kolovoza nastupaju s clanovima KUD-a Bosna Istarske županije.

Glazbeni studio Zaro predstavit ce se u nedjelju 27. lipnja u 21 sat na Portarati kada ce Mici, Zbor i Zaro XL pod vodstvom Linde Milani izvesti evergreene te svoje stare i neke nove hitove koji ce se naci na novom albumu. Zarovci su opet na Portarati 3. srpnja kada ce njihove plesacice predstaviti dio svog najnovijeg projekta vezanog uz mjuzikl Cats.

Harmonikaški orkestar "Stanko Mihovilic" i rock band OKUD-a Istra održat ce dva promenadna koncerta na Forumu, 8. i 15. srpnja, a izmedu toga, 10. srpnja nastupaju u Premanturi.

Evergreen kvartet pulskog Puhackog orkestra održat ce tri promenadna koncerta na Forumu 12., 16. i 23. kolovoza, a na drugom i trecem nastupu pridružit ce im se pulske mažoretkinje. One ce s gostima nastupiti i na šestom susretu mažoretkinja 13. kolovoza na Portarati.

Pored nabrojanih, koncert ce na Forumu održati i KUD "Lino Mariani", 4. srpnja. Svi nastupi u sklopu manifestacije "Na ulicama i trgovima" otkazat ce se u slucaju kiše.

Bogat ce raspored imati i KUD Matko Brajša Rašan te Mješovita vokalna skupina Nešpula koja ce promenadni koncert na Portarati u sklopu prije spomenutog programa održati 6. srpnja.

Nešpula u cetvrtak nastupa u župnoj crkvi u Marcani, povodom Dana državnosti, a nastupit ce i na Rakljanskom kulturnom ljetu 2. srpnja. Zajedno sa zborom KUD-a Matko Brajša Rašan iduce subote nastupaju na susretu zborova u Buzetu.

U srpnju osim toga Nešpula nastupa i u pulskom Franjevackom samostanu i to 16. u mjesecu uz vokalni ansambl Trecanum iz Strasbourga. Zajedno sa zborom KUD-a opet ce nastupiti u Puli 18. rujna, na Portarati kada im u goste dolazi zbor Jurij Vodovnik iz slovenskog Zreca. Osim toga, Nešpula ce tijekom srpnja i kolovoza održati i tri koncerta i u Fažani.

Peruško Pujas je najavila je i 16. medunarodni kazališni festival PUF koji ce se u Puli održati od 1. do 5. srpnja u organizaciji SAKUD-a i suorganizaciji kazališta Dr. Inat.

SAKUD takoder, uz opcinu Barban i KUD Barban 3. srpnja organizira 44. smotru narodne glazbe i plesa Puljštine, a najbolji sudionici predstavljat ce Puljštinu na smotri u Pazinu 14. kolovoza. U slucaju kiše smotra ce se održati u sportskoj dvorani OŠ Jure Filipovica.


Podijeli: Facebook Twiter