SAKUD-ov mjesec darivanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cak više od 45 programa svojim su sugradanima u okviru manifestacije "Prosinac u gradu" pripremile clanice Saveza kulturno-umjetnickih društva Grada Pule (SAKUD), najavljeno je na konferenciji za novinare. Tajnica SAKUD-a, Gabrijela Peruško Pujas istaknula da su svi programi besplatni.

Tako ce 11. prosinca u 10.30 sati na tržnici nastupiti folklorni ansambl Mladost iz Montane u Bugarskoj, dok nakon njih nastupaju mandolinisti, ženski zbor i oktet iz KUD-a/SAC Lino Mariani. Sutra pak na tržnici u 10.30 sati nastupa Mješovita vokalna skupina Nešpula KUD-a M. B. Rašan, dok u 19 sati u INK-u KUD "Uljanik" u cast 153. rodendanu prireduje vecer folklora.

- Na ovogodišnjoj 13. veceri tradicijske glazbe i plesa uz clanove našeg KUD-a Uljanik, nastupit ce i gosti - RKUD Rudar iz Raše, KUD Punat s otoka Krka te folklorni ansambl Mladost iz Bugarske, kazao je Dario Vale, predsjednik KUD-a Uljanik.



Program se u nedjelju nastavlja koncertom Puhackog orkestra u 10.30 na tržnici, dok u srijedu, 16. prosinca na tržnici u isto vrijeme nastupaju clanovi OKUD-a Istra i prijatelji. Mješovita vokalna skupina Nešpula KUD-a M. B. Rašan ponovn nastupa na tržnici 18. prosinca u 10.30 sati, dok 20. prosinca na istom mjestu i u isto vrijeme Mješoviti zbor KUD-a M. B. Rašan.

Clanovi OKUD-a Istra 21. prosinca u svojim prostorijama u 19 sati prireduju božicno-novogodišnju produkciju, dok ce se dan kasnije u 20 sati održati dva božicna koncerta - u INK-u Zbora Zaro, što ce ujedno biti i prilika za promociju 14. nosaca zvuka, te u Domu hrvatskih branitelja Big Banda. OKUD Istra ce i 23. prosinca u 19 sati u svojim prostorijama održati završnu božicnu produkciju Istoga dana u 20 sati u INK-u božicni koncert priprema Puhacki orkestar.

Na Badnjak na tržnici u 11 sati plešu clanovi plesnog studija Zaro, dok ce na Božic u 9 sati clanovi KUD-a/SAC Lino Mariani pripremiti božicnu misu.

U utorak, 29. prosinca u 19 sati u Crkvi sv. Franje božicni koncert prireduju clanovi mješovitog zbora KUD-a M. B. Rašan., Mješovite vokalne skupine Nešpula te mješovitog zbora Vox siparis iz Umaga. Posljednji ovogodišnji program održat ce se 30. prosinca na Portarati gdje ce nastupiti Zaro.


Podijeli: Facebook Twiter