SAKUD najavio ovoljetni program

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Prvog dana ljeta, 21. lipnja, pocinje ovoljetni program SAKUD-a i clanica, a najavile su ga na konferenciji za novinare Gabrijela Peruško Pujas, tajnica SAKUD-a, i Nataša Dragun, tajnica Puhackog orkestra Grada Pule, u društvu Lorette Godigna iz KUD-a "Lino Mariani".

Tog prvog dana oni ce zajedno s jazz kvartetom Wave sudjelovati u obilježavanju 70. godišnjice ustanka naroda Hrvatske, koju prireduju pulski antifašisti i Grad na tržnici (od 9. 30 do 12 sati), a istog ce se datuma održati folklorna vecer KUD-a Uljanik i gostiju na Forumu (21 sat).

Potonja je produkcija dio programa "Na ulicama i trgovima", koji ce se tradicionalno odvijati na Forumu i Portarati, a u sklopu kojeg ce se održati glazbene veceri, promenadni koncerti i predstavljanja istarske tradicijske baštine, saznajemo na presici. Na lipanjskom kalendaru za takve su priredbe odredeni datumi 26., 29. i 30., dok srpanj i kolovoz broje po cak devet koncertnih i plesnih veceri.

- Izuzev programa "Na ulicama i trgovima", SAKUD najavljuje i PUF (1.- 5. srpnja), susret pjevackih zborova KUD-a "Matko Brajša Rašan" (2. srpnja), 17. medunarodnu ljetnu školu harmonike OKUD-a Istra (4. - 9. srpnja) te smotre narodne glazbe i plesa (2. srpnja i 13. kolovoza), naglasila je Peruško Pujas.

Tu je i manifestacija "Praznici u gradu", koja se odvija od 22. - 25. lipnja, a u sklopu koje Dragun izdvaja nastupe pulskih mažoretkinja (22., Portarata), KUD-a Uljanik (23., na potezu Ulica Sergijevaca - Portarata - Flanaticka), Puhackog orkestra grada Pule (24., Forum) i jazz kvarteta (25., ispred kafica Fiorin).

- Posebno bih izdvojila koncert Evergreen kvarteta 28. srpnja i 4. kolovoza, kao i onaj Big banda pod vodstvom Branka Sterpina 22. kolovoza, rekla je ona. Dodala je da ce se promenadnim koncertom Puhackog orkestra Grada Pule 25. kolovoza zakljuciti ovoljetni program SAKUD-a.

Takoder, najavila je i sudjelovanje ovog orkestra pri otvorenju Pula Film Festivala 16. srpnja, kao i gostovanje u Mariboru, koje slijedi 10. i 11. rujna. Istaknula je i gostovanje Teranki u Sankt Petersburgu koncem srpnja i pocetkom kolovoza, koje podupiru Ministarstvo kulture, Istarska županija i Grad Pula.


Podijeli: Facebook Twiter