Saksofoni u službi baroka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pretposljednji u nizu koncerata ovogodišnjeg BaRoMusa, rovinjskog festivala barokne glazbe, predstavio je Zagrebacki kvartet saksofona koji cine Dragan Sremec na sopran saksofonu, Goran Mercep na alt saksofonu, Saša Nestorovic na tenor saksofonu i Matija Drevenšek na bariton saksofonu.

U sadašnjem sastavu zagrebacki kvartet saksofona djeluje od 1989. godine, a to se dugogodišnje iskustvo u zajednickim nastupima može ocitati u skladnosti, uzajamnom razumijevanju i besprijekornom muziciranju. Uigranost i iznimne interpretacije su ono što je oduševilo publiku, kao i njihova predanost i ljubav prema saksofonu.

U prilog tome išao je burni pljesak  kojim je publika glazbenike pozvala na dva bisa. Njihovu kvalitetu prepoznali su i kritika i publika diljem Hrvatske, ali i inozemstva gdje redovno nastupaju. Clanovi kvarteta su ujedno i dobitnici brojnih nagrada ("Milka Trnina", Judita, cak sedam diskografskih nagrada Porin).

Koncert je održan u suradnji s Ministarstvom kulture. Festival BaRoMus ce okoncati nastup ansambla Acoustic project 13. srpnja u dvorani grofa Milewskog na otoku Katarini.


Podijeli: Facebook Twiter