Sake s hrabrom Ivanom Martincic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrabro je nastupila Ivana Martincic, nova pjevacica pulske punk-rock grupe Sake, na njihovom samostalnom koncertu u petak u maloj sali kluba Uljanik, držeci uvjerljivo scenu kao da nije rijec o osobi bez prethodnog bendovskog glazbenog iskustva i kao da joj to, uz jedan manji nastup u Rojcu, nije bio prvi pravi javni nastup pred sugradanima.

Ženski je vokal zaštitni znak ove pulske grupe koja djeluje vec devet godina, no unatoc nezahvalnim dvojbama je li bolja ili lošija od prethodne pjevacice Elizabete Petric, Ivana ima vokalni potencijal.

Zbog prilicno lošeg ozvucenja, nije zahvalno ocjenjivati puni koncertni doseg i pjevacice i benda, iako je to bila žestoka, uvjerljiva i uvježbana svirka koja godi svakom onom koji je i muzicki i svjetonazorski odrastao s punkom.

Zbog toga su, osim problema u razaznavanju vokala, trpjele i pojedine sjajne ritmicke i dinamicke skladbe poput pjesama "Screwed" ili "Shine", u kojima su mocnu i pouzdanu ritam sekciju cinili basist Jenisej Vinovrški i bubnjar Andrija Tomic. Odsvirali su i dio novog materijala s kojim uskoro namjeravaju uci u studio.


Podijeli: Facebook Twiter