Sajmom prkositi krizi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu Bartulje, jedne od najvecih i najstarijih puckih fešti u Istri koja je s programom zapocela u srijedu, danas je dožupan Istarske županije Vedran Grubišic svecano otvorio 7. gospodarski sajam.

Aldo Bancic, nacelnik Opcine Žminj se osvrnuo na dug opcine od 11 milijuna kuna, od kojega se veci dio odnosi upravo na izgradnju industrijske zone, no rekao je da se nada da ce se dugovi uspjeti podmiriti te tamo izgraditi novi objekti s ciljem daljnjeg razvoja poduzetništva. Bancic je Kristini Tomišic, najmladoj obrtnici na sajmu, urucio prijelaznu plaketu, odnosno cekic koji se tradicionalno dodjeljuje najmladem sudioniku ili sudionici.

U ime organizatora Adria- expoa, govorila je Mirjana Brickweg koja je naglasila kako se i u doba krize trebaju održavati sajmovi te i dalje stvarati novi kontakti s poduzetnicima, uvoznicima, izvoznicima, proizvodacima i nadasve potrošacima što je i cilj sajma. Na sajmu ove godine izlaže tridesetak obrtnika, a on ostaje otvoren danas do ponoci. Pokrovitelji su Opcina Žminj njegova komunalna tvrtka Žminj d.o.o te Turisticka zajednica. Program su uvelicali istarskim melosom Marino Bencic i Goran Starcic.


Podijeli: Facebook Twiter