Sajam zdravog života i ljepote u Domu branitelja


Sajam zdravog života i ljepote u Domu hrvatskih branitelja u Puli pokazao se kao uspješna završnica IPA EU projekta "Unaprjeđenje školskog kurikuluma s ciljem promoviranja zdravog načina života" koji je organizirala Strukovna škola s partnerima Medicinskom školom, Udrugom Informo i Confindustriom sjeverne Sardinije.

Nakon modne revije učenika Strukovne škole, nastupa učenika Glazbene škole te plesne točke škole Art Dance i svečanog domjenka uslijedilo je osam stručnih predavanja, a istovremeno je više od 50 izlagača prezentiralo svoje proizvode i usluge iz područja prirodne kozmetike, organske hrane, zatim tradicijski hrvatski nakit i suvenire, sportske dodatke prehrani, nutricionističke usluge…

Najveću pažnju posjetitelja privukle su interaktivne radionice Strukovne i Medicinske škole, gdje su učenici pokazivali svoja znanja i umijeća. U zdravstvenom kutku učenici su mjerili krvni tlak, izrađivali redukcijske jelovnike i jelovnike za hipertenziju, testirali razinu glukoze u krvi, određivali indeks tjelesne mase te tip kože, a posebno je bila tražena masaža učenika fizioterapeuta. Osim toga, učenici nutricionističke struke pripremali su zelene kašaste sokove kao piće dobrodošlice.

Na pojedinim se štandovima posjetiteljima se nudilo ukrašavanje noktiju, make-up, izrada besplatnog otiska i analiza stopala, masaža stopala, ruku i lica.

Bogat program uključivao je prezentaciju vježbi za borbu protiv stresa i opuštanje u organizaciji Wellness Akademije iz Lovrana. Posjetitelji su na štandu Prana&Fusion Spa studija mogli iz prve ruke probati threading - indijsku metodu uklanjanja dlačica pomoću medicinskog konca te zaplesati na prezentaciji zumba fitnessa pod vodstvom Marine Lorencin.

Udruga Informo je mladima prezentirala mogućnosti volontiranja i stažiranja u europskim zemljama, a predstavljena je i monografija Strukovne škole.

Ravnatelj Strukovne škole Ivo Bebek podsjetio je da je sajam tek završnica projekta koji je počeo prije godinu dana, za vrijeme njegova prethodnika ravnatelja Ante Babića. Tijekom tog razdoblja organizirano je 29 predavanja i radionica za profesore i više od 200 učenika obiju škola. (M. JERIN, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter