Sajam u šatoru, koncerti i adventska gastro-ponuda u parku

Kosana Vidović (J. PREKALJ)
Kosana Vidović (J. PREKALJ)

Grad Novigrad i novigradska Turistička zajednica i ove godine od 15. do 19. prosinca pripremaju tradicionalnu predbožićnu manifestaciju pod nazivom "Novigradske božićne radosti". U grijanom šatoru na Velikom trgu od petka do nedjelje prosinca održat će se izložbeno-prodajni božićni sajam s bogatom ponudom prigodnih ukrasa, poklona i drugih rukotvorina novigradskih kreativaca – ustanova, udruga i pojedinaca, po pristupačnim cijenama.

Radno vrijeme sajma je od 15 do 20 sati, a bit će popraćen i prigodnim programom na pozornici u šatoru, u kojem će sudjelovati novigradske udruge, škole, vrtići, pjevački zborovi i drugi izvođači. U šatoru će se od petka do nedjelje od 16 do 20 sati održavati i kreativne radionice za djecu u režiji Dječjeg vrtića Tičići i Galerije-ateliera Agata.

Eno-gastronomska ponuda u adventskim kućicama

Manifestaciju će u petak, nakon uvodne "visoke dobrodošlice" raspjevanog dua "Šik-šok" u 16 sati, na pozornici u šatoru, svečano otvoriti gradonačelnik Anteo Milos, u pratnji novigradskog župnika Luke Pranjića. Uslijedit će potom prigodni program u kojem će se predstaviti dječji vrtići Tičići i Suncokret-Girasole, Talijanska osnovna škola i OŠ Rivarela. Sutradan, u subotu, u okviru popratnog programa u šatoru nastupit će mali plesači i odrasli članovi KUD-a Dajla, župni zbor župe sv. Ivana Krstitelja iz Dajle, dok će UPKA Error izvesti kratki humoristični skeč. U nedjelju će program u šatoru ugostiti župni zbor novigradske župe Svetog Pelagija, male harmonikaše, mješoviti pjevački zbor Lavanda, te dječju plesnu skupinu "Sunshine", koja djeluje pri udruzi DSR AlphaFit iz Umaga, dok će Gradska knjižnica nagraditi najčitatelje i čitateljice.

I ove godine nastavit će se pak s lani uvedenim novostima u konceptu manifestacije. Na gornjem platou Parka Novigradske biskupije, za ovu prigodu posebno ukrašenog blagdanskom rasvjetom, od petka do ponedjeljka u vremenu od 16 sati, pa do kasnih večernjih sati, posjetiteljima će na raspolaganju biti prigodna eno-gastro ponuda u adventskim kućicama, dok će u večernjim satima na maloj pozornici u parku zasvirati i glazba uživo.

Moći će se tako kušati vina novigradskih vinara, rakije Aura, te gastronomska ponuda uobičajena za ovakve prigode, od bakalara i raznih kobasica u pecivu, sve do ombola s kupusom, pa i sarmi!

U večernjim satima će, s početkom u 19 sati, na maloj pozornici u Parku zasvirati i glazba uživo. U petak će tako nastupiti Tara&T-band, u subotu On Air Band, u nedjelju dva benda – Angelica & The DeVille's i Shikidudu, te u ponedjeljak Sara Ursić lounge acoustic duo. Park će u subotu u 16 sati ugostiti i "žive jaslice" vrtića Suncokret-Girasole, dok će se istoga dana s početkom u 17 sati na velikom trgu moći kušati i "gljivarski kotlić", kojeg će prirediti članice i članovi novigradske podružnice Društva gljivara Boletus.

Vožnja vlakićem i izrada "ludih frizura"

U ponedjeljak je novigradsko Društvo Naša djeca pripremilo bogat program za najmlađe, koji započinje u 16.30 dolaskom Djeda Mraza na Veliki trg. Djedica će darivati mališane predškolskog uzrasta koji ne pohađaju vrtić, te učenike i učenice nižih razreda osnovne škole. Bit će tu i predstava za djecu, kreativne radionice, fotografiranje s Djeda Mrazom, vožnja vlakićem i drugi sadržaji, poput šminkanja lica i izrade "ludih frizura".

Osim prigodne eno-gastro ponude u Parku Novigradske biskupije, od petka do ponedjeljka posjetitelje na Velikom trgu također očekuje prigodna ponuda, uz fritule, palačinke, kestenje i kuhano vino. Program će se zaključiti u utorak, kada će se u šatoru s početkom u 18 sati održati tradicionalno druženje za sve novigradske umirovljenike, uz zakusku i već tradicionalnu zdravicu s gradonačelnikom. Za zabavu će ovoga puta biti zadužen Giulio Codiglia. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter