Sajam seli iza kolodvora?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hoce li labinski sajam, koji se na Trgu labinskih rudara kod gradske tržnice održava jednom mjesecno, preseliti na lokaciju iza kolodvora, ili cak biti ukinut? Gradonacelnik Tulio Demetlika (IDS), naime, na aktualnom je satu ovotjedne sjednice Gradskog vijeca ustvrdio da ce - s obzirom na to da ugovori sa štanderima vrijede do konca godine - anketirati gradane koji ce ocijeniti tzv. samonj i njegovu svrsishodnost.

Na glavobolje koje vašar zadaje lokalnim trgovcima podsjetio je Nevio Gašparini (SDP). Veli da je posrijedi nelojalna konkurencija jer, kako napominje, prodaje se roba upitne kvalitete, uglavnom bez izdavanja racuna i isticanja cijena, a sve je popraceno prometnim te problemima sa smecem i neprimjernom infrastrukturom bez sanitarnog cvora. Mersudin Smajlovic (IDS) prenio je, pak, pritužbe gradana na cjelodnevnu buku i nemogucnost pristupa vatrogasnih ili vozila hitne pomoci.

"Svaka treca srijeda u mjesecu vjerojatno odnese dio novca domacim trgovcima, no umirovljenici iskoriste priliku za jeftiniju kupnju i druženje uz cakulu. Moguce je da se sajam preseli na ledinu iza kolodvora, kod pošte. Labinskim obrtnicima, pak, ponudit cemo da jednom mjesecno organiziraju sajmeni dan po uzoru na neke talijanske sredine", kazao je gradonacelnik Demetlika i podsjetio da je sajam "poli markata" uveden zbog slabe kupovne moci još u ratno vrijeme, kada su Labinjani odlazili na onaj pazinski.


Podijeli: Facebook Twiter