Sajam se ne da s tržnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iznova je odgodeno preseljenje labinskog sajma - i danas se, naime, u uobicajenom terminu, jer treca je srijeda u mjesecu, održao kod gradske tržnice.

Prvotno je, podsjetimo, kao njegova izgledna nova lokacija, i to od sijecnja, spominjan plato iza kolodvora, a potom su iz gradskog komunalca, koji provodi vašar, predlagali parkiralište kod nekadašnje direkcije rudnika, na potezu od srednjoškolske sportske dvorane do KUC-a Lamparna, gdje se trebao skrasiti ovoga mjeseca.

No, u meduvremenu su štanderi gotovo unisono odbili opciju micanja s markata, kao i onu da se sajam prireduje u subotu umjesto u srijedu.

"Proveli smo dodatno anketiranje medu izlagacima da ne bismo kojim slucajem na koncu ostali bez njih. O održavanju sajma subotom više ni ne razmišljamo jer su toga dana oni uglavnom u drugim gradovima.

Gradski savjet za sigurnost prometa, pak, nacelno se pozitivno izjasnio o prostoru kod bivše direkcije IUR-a, ali vrijedi cekati njegovu konacnu odluku koja ce umnogome odrediti odabir lokacije. Nije nemoguce ni da sajam ostane kod tržnice, no i u tom bismo slucaju izašli s redizajniranim i kvalitetnijim konceptom", kaže Alen Golja, direktor komunalnog poduzeca 1. maj.

Uveli bi, podsjeca, reda strožim kontrolama cišcenja i samovoljnog širenja štandova, a izlagacima ponudili dugorocnije ugovore, jednogodišnje umjesto tromjesecnih. Nisu odustali ni od najavljivane svojevrsne radionice vezano uz ovu temu na koju bi pozvali Udruženje obrtnika, predstavnike stanara zgrada oko tržnice, politicke stranke, novinare te ostale zainteresirane.

"Moramo sve definirati u roku mjesec-dva. Ocekivao sam, istina, da cemo vec imati konacnu sliku, no bili smo zauzeti ostalim poslovima, a i želimo prikupiti sva potrebna mišljenja", dodaje Golja.

Vašar, tako, najvjerojatnije ni u svibnju nece promijeniti adresu "kod tržnice", s koje ga prvenstveno žele maknuti stanari okolnih zgrada. Oni se, naime, dugo žale na zagušen promet (nemogucnosti prolaska vatrogasaca ili Hitne) te uneredenost okucnica.


Podijeli: Facebook Twiter