Sajam razmjene "Milo za drago" ponovo u Rojcu

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

U subotu, od 8 do 14 sati, u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc održat će se treći pulski Sajam razmjene pod nazivom "Milo za drago". Kako kažu organizatori iz udruge Savez udruga Rojca i Tranzicijska Pula, na sajam možete donijeti odjeću koja je još nosiva, a vi ju iz ovog ili onog razloga više ne nosite, cipele koje ste prerasli ili vam se više ne sviđaju, dječju robu, opremu i igračke, knjige koje ste pročitali i želite dati drugome, školske udžbenike koje ćete zamijeniti ili prepustiti nekome...

Nema granica stvarima koje možete podijeliti, zamijeniti, razmijeniti, prepustiti, vele organizatori, pozivajući sve da dođu i upoznaju prednosti alternativnih načina zadovoljavanja osnovnih životnih potreba bez novca.

Od 9 do 11 sati održat će se i radionice - banka vremena "Ura po ura", radionica tehnika prešanog cvijeća (Fina Balta-Šošić), prezentacija 3H gesthalt tehnike - izrada intimnog dnevnika od recikliranog papira (Amalija Broeckner Jakob). Od 11 do 13 sati održat će se radionica "Uvod u razmjenu bez novca u kvartu i na poslu" koju će voditi Nenad Maljković.

Projekt "Milo za drago" tijekom ove godine u partnerstvu provode pulske udruge Savez udruga Rojca i Tranzicijska Pula, te zagrebačke udruge Hrvatska permakultura i "trenutak.39". Projekt su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Cilj je projekta razviti međususjedsku pomoć i suradnju, te sustav razmjene koji bi bio komplementaran konvencionalnoj razmjeni novcem. Projekt obuhvaća organizaciju osam događaja razmjene u zagrebačkim četvrtima Maksimir i Trešnjevka jug te pulskim mjesnim odborima Monte Zaro i Nova Veruda. Uz to bit će održane edukacije za vođenje grupa razmjene i pripremu projekata za EU natječaje. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter