Sajam rabljenih udžbenika kod žute škole

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na igralištu žute škole u Puli u subotu je održan sajam rabljenih udžbenika. Ovaj vec tradicionalni sajam razveselio je mnoge, posebno roditelje, koji su za manju cijenu i bez cekanja u dugim redovima ispred knjižara mogli pronaci vecinu naslova za svoje školarce.

Ponuda je bila dobra i odazvalo se mnoštvo ucenika. Sva prodajna mjesta bila su zauzeta, a igralište škole bilo je cijelo jutro prekriveno knjigama koje su se prodavale po simbolicnim cijenama. Doduše, bilo je i onih malo skupljih, no i one su bile daleko jeftinije od novih.

- Odlicno je, vec sam nabavila gotovo polovicu s liste koju sam dobila od moje srednjoškolke. Cijene su povoljne, a knjige su dobro ocuvane stoga ne vidim razlog zašto bih kupovala nove kada su i ove dobre, rekla nam je jedna majka koju smo zatekli u kupnji.

Zadovoljni su i oni koji prodaju. Vele da uvijek uspijevaju prodati gotovo sve što ponude, a dobiveni novac iskoriste za kupnju knjiga koje njima trebaju.

- To je krug u kojem svi imaju koristi, pojasnila nam je jedna ucenica koja je uz ogradu škole nudila svoje stare knjige za drugi razred gimnazije.

Kao i prošle godine, osim udžbenika za srednju školu, prodavali su se i oni za osnovnu, iako su osnovnoškolci svoje školske udžbenike morali naruciti pocetkom ljeta pa je zbog toga smanjena potražnja.

No, sajam je pun pogodak za sve, i one koji kupuju i one koji prodaju ili pak daruju.


Podijeli: Facebook Twiter