Sajam proizvoda od lavande

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na rovinjskom šetalištu Lungomare, sajmom je poceo 3. Istarski festival lavande. Buduci da ce festival potrajati do 3. kolovoza, predvideno je i održavanje kulinarskog showa, na kojem ce se pripremati jela zacinjena lavandom. Za zainteresirane turiste ce se uz prezentaciju proizvoda organizirati posjet istarskim poljima lavande.

Na sajmu je svoje štandove postavilo desetak izlagaca, ne samo iz Istre vec i Slavonije, Medimurja, okolice Zagreba, Rijeke i Raba. Izložili su svoje autohtone proizvode od lavande, nastale u obiteljskim radionicama. Uz med tu su mirisna ulja, osvježivaci zraka i brojni kozmeticki proizvodi od lavande. Nudi se i keramika, rucno izradene lampe za korištenje mirisnog ulja.



Kako kaže organizator festivala Haris Dervovic iz pulske tvrtke Limeta Menadžment cilj mu je populariziranje lavande i proizvoda ove aromaticnih biljaka i kroz turisticku ponudu.

Sajam u Rovinju je drugi dio ovogodišnjeg festivala, koji je pocetkom srpnja zapoceo znanstvenim simpozijem o lavandi, a završit ce umjetnickom kolonijom koja ce se od 11. do 25. rujna održati na otoku Katarina.


Podijeli: Facebook Twiter