Sajam odustao od prostora u Smareglinoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skupština udruge Sa(n)jam knjige u Istri zakljucila je da udruga zbog trenutacnih financijskih okolnosti ne može potpisati ugovor o uporabi poslovnog prostora u pulskoj Smareglinoj ulici, kazala nam je Magdalena Vodopija, predsjednica te udruge.

Odluka da se taj prostor nasuprot Istarskom narodnom kazalištu, u kojem je bila poslovnica Plinare, dodjeli udruzi stupila je na snagu 26. sijecnja. Iako ga je Grad Pula dodijelio Sajmu na uporabu na deset godina bez naknade, prostor je prvo trebalo opremiti. No, udruga u ovom trenutku nema sredstava kojima bi se odgovarajuce opremio prostor te snosili troškovi održavanja.

Podsjetimo, prošlogodišnji se 15. Sajam knjiga u Istri našao u nepovoljnoj situaciji nakon što je prije samog otvaranja glavni sponzor, ruski grad Himki, odustao od financiranja manifestacije. Sajam se ipak održao, a tada je potpisano i pismo namjere izmedu udruge Sa(n)jam knjige u Istri, Grada Pule i Istarske županije o formiranju javno-privatnog partnerstva koje bi omogucilo sigurniju financijsku buducnost sajma.

Sredinom svibnja udruga, Grad Pula, županija i glavni sponzor Zagrebacka banka potpisali su ugovor o trogodišnjoj suradnji koji sajmu donosi nešto više od milijun kuna godišnje.


Podijeli: Facebook Twiter