Sajam kreativnosti: Ideje za blagdansko darivanje

ožicni sajam u Domu hrvatskih branitelja (Manuel ANGELINI)
ožicni sajam u Domu hrvatskih branitelja (Manuel ANGELINI)

Ako niste odlučili što darivati za blagdane, obiđite Božićni sajam kreativnosti koji je danas otvoren u pulskom Domu hrvatskih branitelja. Na 50-ak štandova možete pronaći maštovite proizvoda ručne izrade - ukrase, božićne dekoracije, modne detalje, delicije poput ljekovitih vina, meda, ekoproizvoda...

Prvi put na sajmu izlaže Eda Mihovilić iz Opatije. Posjetiteljima sajma izložila je "svoju viziju božićne priče" - božićne vijence, anđele, slike i sasvim posebna božićna drvca - prava umjetnička djela.

Med i proizvode od meda već godinama na sajmu izlaže Armanda Sirotić, proizvođačica ekološkog meda. Ove je godine opet stigla s novitetima - nakon meda s čokoladom i cimetom, ponudila je med s vanilijom te autohtone istarske čokolatine, od visokokvalitetne čokolade, punjene medom i medenicom.

Na zajedničkom štandu izlažu prijateljice Tamara Kalčić, Lidija Klarić i Nika Diković i to nakit, loptice za bor, šalove... Nika nam je pokazala male replike istarskih škura koje se mogu iskoristiti za sliku, ogledalo ili kao mjesto za odlaganje ključeva. Kako nam je ispričala, tata joj je stolar pa je njoj na pamet palo kako iskoristiti drvo koje je ostalo, a pritom se dobro zabaviti, a možda nešto i zaraditi.

Prvi put na sajmu je i Nella Radojičić koja je pokazala kako izrađuje svoje maštovite kuglice i ukrase za bor.

Na sajmu se osim izlagača predstavljaju i razne humanitarne udruge. Tako su primjerice članice Udruge "Ruka šapi", koje se brinu za oko stotinjak napuštenih životinja, prodavale kalendare, majice, ručno izrađene torbe. Kako su nam rekle, polovica novca od prodaje ide za troškove izrade, a polovica za skrb o napuštenim životinjama.

Maštovitim uradcima predstavili su se i mališani pulskih privatnih vrtića. Kako doznajemo od odgojiteljica, sve što zarade namijenit će u humanitarne svrhe.

Prvog dana na sajmu nije bila pretjerana gužva, a neki izlagači nisu bili zadovoljni što se sajam ove godine prvi put održava i u Domu branitelja i na Giardinima. Ovaj dio sajma traje do 24. prosinca, od 9 do 20 sati, odnosno na Badnjak do 16 sati. Sajam organizira Udruga Razvoj, pod pokroviteljstvom Grada Pule i pulske turističke zajednice. (B. PETROVIĆ; snimio M. ANGELINI) 


Podijeli: Facebook Twiter