Sajam knjige:Gostuju Zabužko,Vuković Runjić,Claudel..

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas, drugog dana 20. Sajma knjige u Istri program u Domu hrvatskih branitelja, u kavani Mozart otvara Doručak s autorom s početkom u 10 sati. Gošća prvog Doručka s autorom bit će Oksana Zabužko s kojom će razgovarati Vojo Šiljak.

U 11 sati u Bertijevom programu "Ljubav na drugi pogled" bit će predstavljena knjiga Zvonka Makovića "Likovna umjetnost u Prvom svjetskom ratu".

Okrugli stol posvećen čitateljima Sajma "Književnost kao prisjećanje" slijedi u podne, a uz moderatora Branimira Pofuka sudjeluju Lovro Škopljanac, Milana Vuković Runjić, Tonko Maroević i Nives Tomašević.

U 16 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici bit će otvorena izložba "Nemirno zatišje pred buru – vrijeme prije 1914. godine".

U Domu hrvatskih branitelja u 17 sati u programu Jučerašnji svijet bit će predstavljeno djelo skupine autora "Reisen zum krieg: Illustrierte Reportagen/ Putovanje prema ratu: ilustrirane reportaže" (Edition Kleine Zeitung). Sudjeluju Stefan Winkler, Hubert Patterer, Anne-Kathrin Godec i Dževad Karahasan. Program je realiziran uz potporu Austrijskog kulturnog foruma, Zagreb.

U 18 sati slijedi predstavljanje knjige Milane Vuković Runjić "Hotel u oblacima 1914." (Vuković & Runjić). Sudjeluju Milana Vuković Runjić, Kristina Posilović, Denis Kuljiš i William Klinger, a u 19 je Suton uz knjigu (premijera), odnosno predstavljanje knjige

Philippea Claudela "Istraga" (Edicije Božičević). Sudjeluju Philippe Claudel, Anne-Kathrin Godec i Nataša Medved.

Program će biti priveden kraju u 21 sat u hotelu Pula kada je na programu večer slam poezije i electro swinga. Sudjeluju: Mario Tomić, Yannick Steinkellner, Haris Kovačević, Nikolas Haag (slameri iz Graza i Rijeke) i electro swing band "Kiss me Yesterday" (Beč). (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter