Sajam istarske alternative

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sajam Istra Altera Magica otvoren je u subotu u Domu hrvatskih branitelja, a svi koje zanimaju alternativne metode lijecenja poput kristaloterapije ili iscjeljivanja pranom, odnosno osnovnom životnom energijom koju neki znaju i kao chi, mogu doci još u nedjelju od 10 do 20 sati.

Naglasak ipak nije samo na alternativnom lijecenju jer se u ponudi 24 izlagaca nalaze kreme i gline za lice, aromaticna ulja i nakit iz Indije i Kine, ekološki sirevi te pet elemenata po feng shuiju. Naravno, mogu se dobiti i savjeti vidovnjakinje, a moguce je i fotografirati auru.

Oni koji se ipak najviše brinu za svoje zdravlje, mogu probati lijecenje mineralima, kupiti novi uredaj za smanjenje i eliminiranje bolova ili napraviti kompletnu kompjutersku dijagnozu tijela.

Osim toga, na sajmu se nudi razlicita literatura, od "Tibetanske knjige mrtvih" do djela poznatog teoreticara zavjere Davida Ickea te nekih putopisa, knjiga savjeta itd. Na programu sajma je i 20 predavanja na razlicite teme, od akupunkture i joge do zmajevih linija u Istri.

Medu predavacima su poznata imena poput doktora Silvana Prenca, novinara Davora Šišovica, Igora Drandica koji je izložio i svoje slike, Nere Brlek, Damira Vukelje i drugih.

Dva sata nakon otvaranja sajam je posjetilo tek stotinjak znatiželjnika, ali kako je vrijeme odmicalo, bilo ih je sve više. Iako se radi o nastavku nekadašnjeg sajma Ezoterica Croatica, na ovoj manifestaciji naglasak je na izlagacima i predavacima iz Istre, kojih ovdje i ima najviše, tocnije 80 posto. Ostatak cine izlagaci iz Rijeke, Krka, Zagreba pa cak i Poljske.

Kako nam je rekla Ivana Kosanovic iz obrta Sirius iz Umaga koja uz supruga Ljubomira organizira sajam, Istra ima što  ponuditi kada se radi o drevnim i alternativnim ucenjima, zato su i organizirali ovaj sajam. Na proljece planiraju nastavak ove manifestacije koja ce imati još bogatiji program i ponudu.

Posebna gošca Istre Altere Magice je spisateljica Vesna Krmpotic koja ce u nedjelju u 17 sati u velikoj dvorani održati predavanje o Indiji i predstaviti svoju najnoviju knjigu.


Podijeli: Facebook Twiter