Sajam hrane, pića, opreme za turizam…

S konferencije za novinare - Ivana Štiković i Vlasta Radojčić (u sredini)
S konferencije za novinare - Ivana Štiković i Vlasta Radojčić (u sredini)

U srijedu u 12 sati, u porečkoj dvorani Žatika kreće četverodnevna manifestacija Promohotel, međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam. Tvrtka Studio 053 već trideset i jednu godinu nudi mjesec dana prije prvog ozbiljnijeg susreta s turističkom sezonom (Uskršnji blagdani), zanimljiv spoj turističkih djelatnika s opskrbljivačima s ciljem podizanja kvalitete istarskog turističkog proizvoda.

Sajam će se održati na 3.000 kvadratnih metara unutrašnjeg i petsto kvadratnih metara vanjskog izložbenog prostora, a sve u funkciji preko 150 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije i Španjolske. Radi se o poslovnom sajmu koji je iz godine u godinu sve više prihvaćen i od strane građana, a prošle godine zabilježeno je preko pet tisuća posjetitelja.

U biti, poslovni sajam obiluje događajima koji mame interes šire publike poput, recimo, drugog po redu prvenstva Istre za najboljeg pizza majstora koji će se održati u četvrtak, 25., ili pak razgledavanje paviljona gostiju iz Vojvodine, koji će ove godine predstaviti tamošnje gastronomske delicije uz vojvođanske običaje i folklor. Dan Vojvodine održat će se u petak, 26. uz nazočnost predstavnika Istarske županije i Grada Poreča.

- Sajam je namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, iznajmljivačima apartmana, vlasnicima kafića i restorana, a proizvodi koji će biti predstavljeni također mogu biti zanimljivi i vrlo korisni za kućanstva. Manifestacija raste iz godine u godinu, s obzirom da je u odnosu na lani zabilježen desetpostotni porast izlagača već iduće godine namjeravamo proširiti izložbeni prostor, iskoristiti sve pogodnosti porečke dvorane, rekla je direktorica Promohotela Ivana Štiković.

Ove godine po prvi puta specijalizirana izložba Promonatura, izložba autohtonog blaga bit će postavljena kao zasebna cjelina u šatorskoj konstrukciji na vanjskom izložbenom prostoru. Prostor namijenjen udruzi Bio Istra ispuniti će mirisi raznovrsnih autohtonih i ekoloških proizvoda proizvođača članova udruge i gostiju iz Italije i Slovenije.

Predsjednica udruge Bio Istra, Vlasta Radojčić, istaknula je da će na 15. izdanju te izložbe nastupiti 30 izlagača, a u sklopu vanjske manifestacije pod šatorom održat će se okrugli stol s temom: "Smjernice održivog razvoja Istre - poljoprivreda i turizam, danas i sutra".

Dakle, u srijedu kreće 31. izdanje Promohotela i 15. izdanje Promonature, izložbeni prostor bit će svečano otvoren u 12 sati, a manifestacija će trajati do subote, 27. Ulaz je besplatan, na štandovima Promonature nudit će se proizvodi po promotivnim cijenama, uz normalno više prilika za degustaciju. (E. VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter