Sajam cvijeca na Giardinima do subote

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvadesetak izlagaca predstavilo se u cetvrtak na Giardinima na petom cvjetnom sajmu Florija koji se održava do subote.

Osim cvijeca u svim varijantama i bojama - balkonskog, vrtnog, ljetnica i trajnica, Puljanima i njihovim gostima predstavili su se na nekoliko štandova i proizvodaci meda, sira, vina, kolaca, ukrasnih predmeta te proizvoda od biljaka.

Najviše pogleda ipak su privlacile visece cvjetne košare idealne za balkone kojima se cijena kretala oko 50 kuna. Jedna od prodavacica, Ankica Arac iz mjesta Gola na granici s Madarskom, rekla nam je da se uzgojem cvijeca bavi vec 14 godina i redovito pohodi razne sajmove, pa tako i ovaj u Puli.



Uz tradicionalno, svima znano cvijece te kaktuse i sukulente, na sajmu su se mogle vidjeti i pomalo neuobicajene biljke poput stevije - prirodnog zasladivaca, ljekovitih goji bobica, sadnice slatkih krumpira batata te mente s razlicitim okusima i mirisima poput ananasa, banana, šumske jagode.

Osim u cvijecu prolaznici su mogli uživati i u pogledu na cvjetne frizure koje je kreirao Tedi Krakar iz frizerskog salona Hair+ te u cvjetnim delicijama u restoranu Qpola.

U petak u 17 sati na sajmu se održava predavanje Gordane Horvat na temu "Proljece u ružicnjaku", dok je za subotu u 13.30 zakazana degustacija ljekovitog kupinovog vina.


Podijeli: Facebook Twiter