Sajam cvijeća do subote na Giardinima

Veljko Ivančić i Radimir Čačić (arhiva)
Veljko Ivančić i Radimir Čačić (arhiva)

Diljem Europe se, od 16. do 22. rujna, obilježava Europski tjedan mobilnosti čiji je cilj na različite načine potaknuti poboljšanje tjelesnog, mentalnog i društvenog zdravlja čovjeka te očuvanje Planete Zemlje. Nizom događanja Grad Pula i ove godine sudjeluje  u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti, a u okviru ostalih aktivnosti održava se, sve do subote, i prodajna izložba cvijeća hrvatskih proizvođača, u centru grada, na Giardinima.

Na sajmu domaći proizvođači izlažu ponudu iz vlastitih rasadnika - cvijeće i ukrasno bilje, balkonsko cvijeće, lončanice, trajnice, kaktuse, sukulente, začinsko i aromatično bilje, a ima i ručno rađenih drvenih i pletenih proizvoda.

Cijene su različite i u rasponu da su prihvatljive svakome džepu - od šarenih maćuhica po tri kune, začinskog i aromatičnog bilja i ukrasnih (ali i jestivih) papričica po deset kuna do šarenih i vizualno dojmljivih calluna i erika po cijeni od 15 do 30 kuna. Slične cijene imaju i krizanteme, a među najskupljima su sadnice bugenvilije koje koštaju od sto do 150 kuna. Sajam cvijeća radi od 9 do 19 sati.

Živo je bilo i na Portarati, gdje su bila izložena vozila za osobe sa smanjenom pokretljivošću te održana akcija "Sigurno s biciklom u prometu" i polaganje za vožnju biciklom "Sigurno na dva kotača" u organizaciji Zajednice tehničke kulture Pula i HAK-a Pula-Rovinj dok je nakon toga bilo održana i prezentacija biciklističke ophodnje Policijske uprave Pula. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter