Šain: Nismo pozdravili smanjenje placa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što smo objavili informaciju jednog radnika tvrtke Uljanik TESU Strojevi za zavarivanje koji nije htio otkriti svoje podatke, ali je porucio da je razocaran što je za kolovoz dobio placu od svega 2.100 kuna te da je to manje od polovice iznosa koji je dobivao ranije, javio nam se i Doriano Šain, koji demantira tvrdnje glavnog povjerenika Sindikata metalaca Hrvatske u SZZ-u Nevija Kirca da su radnici pozdravili odluku o smanjenju placa.

- Kirac je izjavio da su radnici informirani te da su pozdravili odluku direktora Lenka Mendice o smanjenju placa. To nije istina. Bio sam na skupu kada nam se obratio direktor i nitko od radnika nije pozdravio odluku o smanjenju placa. Kirac fantazira i sve sam više uvjeren da on igra za direktora, a ne za radnike, iznio je Šain.

- Jedina je istina da je Mendica sada doveo do sloma 80-ak radnika TESU SZZ-a jer posla i novca nemamo, a radnici su optereceni kreditima koje ne znaju kako vracati, istaknuo je Šain.

Podsjecamo, Šain je jedini radnik TESU SZZ-a koji je prošlog petka pristao govoriti za novine u masi od nekoliko desetaka radnika kada su odlazili s posla, posljednjeg dana prije prisilnog godišnjeg odmora.

Predstavio nam se kao radnik koji radi 33 godine u toj tvrtki, a na naš upit što im je tada porucio direktor, izmedu ostalog je rekao i ovo: "Ispalo je da Uprava nije kriva što nisu osigurali posao, vec Glas Istre. Da direktor ima morala, trebao bi dati ostavku".


Podijeli: Facebook Twiter