Said Husejinović nova akvizicija Dinama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski nogometni prvak Dinamo pojačao je redove angažiravši napadača Sarajeva Saida Husejinovića (24).

Ponajbolji igrač BiH lige potpisao je ugovor s modrima na pet godina, a momčadi će se pridružiti na početku priprema 7. siječnja. Premda ima 24 godine Husejinović iza sebe ima i inozemno iskustvo igranja u bremenskom Werderu, te Kaiserslauternu.

"Imao sam ponude još nekih klubova, no kada sam čuo da me želi Dinamo, znao sam točno gdje želim nastaviti karijeru. Dinamo je najveći klub s ovih prostora, dominira u Hrvatskoj te igra u Ligi prvaka i bit će mi čast nositi dres zagrebačkog kluba. Što se tiče momčadi, dobro znam kakva me konkurencija čeka u Maksimiru, ali to je normalno za klub takve kvalitete i vjerujem u sebe," kazao je nakon potpisa ugovora Husejinović.

Dinamovi čelnici tvrde da je Husejinović profil igrača kakvog su tražili.

"Radi se o brzom, konkretnom i jakom igraču u igri jedan na jedan. Isto tako, ima dobar udarac, daje ritam igri i vrlo je opasan za protivnika. Može igrati na obje strane, iako se bolje snalazi na lijevom krilu," rekao je sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Husejinović je karijeru započeo u Slobodi iz Tuzle. S 19 godina je preselio u Werder, a jednu sezonu je proveo i na posudbi u Kaiserslauternu. Od 2011. je bio član Sarajeva. Za BiH reprezentaciju je upisao dva nastupa. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter