Šahtar srušio europskog prvaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka Šahtar je u Donjecku pobijedio europskog prvaka Chelsea 2:1, dok se za iznenađenje večeri pobrinuo Nordsjalland odigravši u Kopenhagenu 1:1 protiv Juventusa.

Golove za Šahtar postigli su Alex Teixeira (3) i Fernandinho (52), dok je rezultat smanjio Oscar (88). Kapetan ukrajinskog sastava i hrvatske vrste Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta, dok Eduardo nije ulazio u igri.

U drugom dvoboju iz skupine Nordsjalland je u Kopenhagenu na stadionu Parken remizirao protiv Juventusa 1:1. Domaćin je poveo golom Beckmanna (50), a izjednačio je Vučinić (81). Za danski sastav Ivan Runje, bivši branič Mosora je odigrao cijeli susret, a u 68. minuti je dobio žuti karton. Mario Tičinović nije ulazio u igru.

Na ljestvici vodi Šahtar sa sedam bodova, Chelsea ima četiri, Juventus tri, a Nordsjaelland jedan bod.

U skupini F Bayern je na gostovanju pobijedio Lille 1:0 golom Mullera (20-11m). Prvi strijelac bavarskog sastava ove sezone Mario Mandžukić igrao je cijeli susret, a u 70. minuti je dobio žuti karton. 

Valencija je u Minsku bez previše stresa pobijedila BATE Borisov 3:0, a sva tri gola zabio je Soldado (45-11m, 56, 69).

Na ljestvici vode Valencija, BATE i Bayern sa po šest bodova, dok je Lille na začelju bez bodova.

U skupini G Barcelona je na Camp Nou tek u sudačkoj nadoknadi slomila Celtic 2:1. Gosti su poveli autogolom Mascherana (18), a izjednačio je Iniesta u 45. minuti. Tri boda Barci donio je Alba (90+4).

Spartak je u Moskvi pobijedio Benficu 2:1. Sva tri gola pala su u prvom dijelu. Golove za ruski sastav postigli su Rafael Carioca (3) i Jardel (43-autogol), a za goste Lima (33).

Vodi Barcelona sa devet bodova, Celtic ima četiri, Spartak tri, a Benfica jedan bod. 

U skupini H Manchester United je na Old Traffordu pobijedio Bragu 3:2 nakon što je gubio 0:2. Braga je povela golovima Alana (2, 20), no United je okrenuo rezultat, a strijelci su bili Hernandez (25, 76) i Evans (62).

Galatasaray i CFR Cluj su u Istanbulu odigrali 1:1. Gosti su poveli autogolom Nounkeua u 19. minuti, a u 27. su ostali bez Aguirregraya koji je dobio crveni karton. Galatasaray je mogao izjednačiti u u 35. minuti, no Melo je promašio jedanaesterac. Ipak, bod domaćinu donio je Yilmaz u 80. minuti. Saša Bjelanović nije nastupio za Cluj.

Nakon tri kola vodi ManU sa devet bodova, Cluj ima četiri, Braga tri, a Galatasaray jedan bod. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter