Sahranjen umaški pomorac koji je poginuo u Anconi

(Ilustracija s interneta)
(Ilustracija s interneta)

Umaški pomorac Predrag Koprivnjak (40), koji je 19. prosinca prošle godine poginuo u Anconi, sahranjen je danas na gradskom groblju u Umagu.

Koprivnjak je stradao na brodu "Lucky Sea", koji plovi pod ciparskom zastavom, a kojim je iz Antenala kod Novigrada u Anconu dopremljen kamen za izgradnju tamošnjeg lukobrana.

Tragična nesreća dogodila se prilikom pristajanja broda u luku, kada je Koprivnjaka usmrtio prenapregnuti brodski konop koji je puknuo tijekom privezivanja i poput biča ga udario. Prema pisanju talijanskih medija, Koprivnjak je nakratko uspio ostati na nogama, ali je ubrzo pao i preminuo.

Koprivnjak je bio odličan pomorac, mornar, kormilar na brodu, s deset položenih breveta, veseljak i dragovoljac Domovinskog rata. Istraga oko njegove smrti još uvijek traje.

Inače, Lucky Sea, starog imena Slavutich 7, jedan je od 22 riječna broda iz serije izgrađene u ukrajinskom Kijevu krajem 80-ih pod imenima "Slavutich". Navodno se zbog lošeg tehničkog stanja nalaze na crnim listama europskih pomorskih vlasti. (S. PERŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter