Safet Sušić preuzima Barcelonu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometna Bosna i Hercegovina je na nogama, nakon što je dio tamošnjeg tiska objavio vijest kako je izbornik bosansko-hercegovačke reprezentacije Safet Sušić kandidat za klupu Barcelone nakon što je kormilo katalonskog velikana zbog bolesti napustio Tito Vilanova.

Navodno Barcin sportski direktor Andoni Zubizarreta jako cijeni Sušića još iz njegovih igračkih dana, kao i napadački nogomet koji igra BiH.
Ova vijest je uznemirila čelnike Nogometnog saveza BiH, ali i navijače jer se reprezentacija nalazi pred vratima svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

Sušić je u razgovoru za BiH medije cijelu priču demantirao.
"Ma pusti te bezvezne priče. Nemam nikakve veze s tim. Imam svoju misiju, a ona se zove reprezentacija BiH," poručio je Sušić za Dnevni avaz.

Barcelonu su do sada odbili Michael Laudrup i Andre Villas-Boas, a kao posljednji i njemački stručnjak Jupp Heynckes koji je prošle sezone na klupi Bayerna osvojio trostruku krunu - Ligu prvaka, Bundesligu i njemački kup.

"Mislim da je nemoguće očekivati da preuzmem neki drugi klub. Moje vrijeme je ispunjeno. Imam svoje hobije, rekreativno se bavim sportom, uzgajam vrt, imam kućne ljubimce," poručio je 68-godišnji Heynckes. (Hina)
 


Podijeli: Facebook Twiter