Sadržajno ljeto u Seasplash produkciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako se 8. Seasplash festival održava za tri mjeseca, od 22. do 25. srpnja na pulskim Monumentima, pretprodaja ulaznica vec je pocela. Rijec je o nezavisnom i uvjetno receno malom festivalu specijalizirane alternativne glazbe, a koji se od 2003. održava na razlicitim lokacijama u Puli i okolici, zadnjih nekoliko godina utaborivši se na Monumentima.

Festivalske ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u svim poslovnicama Ticketproa i putem njihove internet stranice www.ticketpro.hr: pretprodaja se odvija u tri etape, a najpovoljnije mogu se kupiti do prvog svibnja, zatim do prvog lipnja te konacno do 22. srpnja.

Rana pretprodaja tek je dio ovogodišnje intenzivne promotivne Seasplash kampanje. Proteklog tjedna u Ljubljani, Rijeci, Zagrebu, Banja Luci i Zadru koncert su u sklopu Seasplash warm up turneje održale Las Balkanieras, koje bi se mogle naci i na popisu izvodaca na nadolazecem festivalu.

Ono što posjetitelji mogu od ovog 4-dnevnog festivala u glazbenom smislu ocekivati je reggae glazba i svi njeni podžanrovi kao i moderniji elektronski smjerovi, ili tocnije reggae, roots, dub, ska, rocksteady, dancehall jungle, d'n'b, hip-hop, breaks, dubstep, trance i electro izricaji.

Na pet bina odvijat ce se program u trajanju od 16 sati dnevno. Osim Las Balkanieras, potvrdena imena su i High Tone, francuski bend koji slovi za jedan od najprogresivnijih europskih dub bendova, britanski Iration Steppas i Channel One Sound System, nositelji svjetske dub i soundsystem scene, Gentlemans Dub Club, mlade dub snage takoder iz Velike Britanije otkud stiže i kultni d'n'b dvojac Smith&Mighty te RSD, a radi se o solo dubstep projektu Roba Smitha te DJ-i Twelve i Led Piperz. Kao i dosad, festival ce ugostiti i domace izvodace: nastupit vec etablirani St!llness, a ostali tek trebaju potvrditi nastup.

Najznacajnija i ambiciozna ovosezonska novost u produkciji Seasplash kolektiva je ljetni program koji ce se od sredine svibnja do sredine rujna održavati na tvrdavi Punta Christo u Štinjanu, vrlo atraktivnoj lokaciji na kojoj su se održala prva dva izdanja festivala.

Jedan od clanova kolektiva, Vedran Meniga, najavio je kontinuirani kulturnoturisticki program tijekom udarnih ljetnih mjeseci.

- Iako je službeni pocetak Punta Christo sezone zakazan za 4. lipanj, uvertira vec krajem svibnja bit ce dvodnevni Double Trouble Party, koji ce se održati 21. i 22. svibnja. U petak u punk rock stilu uz koncert Fakofbolana, a u subotu dubreggae, dubstep jungle party i koncert Radikal Dub Kolektiva.

Za kraj i vrhunac sezone Punta Christo ugostit ce Outlook festival, najveci svjetski dubstep i soundsystem festival koji ce se održavati od 2. do 5. rujna. Outlook festival, koji se dosad održavao u Petrcanama kraj Zadra i plaži Zrce u Novalji, organizira šest britanskih promotera, a od ove godine u suradnji sa Seasplash i Kingston timom koji su odgovorni za lokaciju, infrastrukturu, ovdašnju promociju i dio programa, naime, uz respektabilne inozemne izvodace, nastupit ce i desetak izvodaca iz regije, ekskluzivno je najavio Meniga.


Podijeli: Facebook Twiter