Sade ipak ne nastupa u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski gradonacelnik prihvatio je zakljucke Povjerenstva za ljetne programe u pulskoj Areni koje su cinili Bernard Zenzerovic (predsjednik), mr. Erik Lukšic, Eros Cakic, Sanja Cinkopan Korotaj, Darko Komšo, Veljko Ujcic i Željko Markovic.

Uz 57. festival igranog filma, koji ce se održavati od 17. do 24. srpnja, Grad je najavio i koncert britanske dive Sade u organizaciji udruge United. No, nakon objave te vijesti na našem portalu, javio nam se Jordan Rodic iz Uniteda i demantirao održavanje tog koncerta u njihovoj organizaciji. Rekao je da oni nisu nikada potvrdili taj nastup.

Petog kolovoza na rasporedu je koncert njemacke skupine Gregorian koju poziva Harlem, dok je srpanj uobicajeno najbogatiji.

Zagrebacko gradsko kazalište Komedija 4. srpnja dolazi s popularnim mjuziklom Alfija Kabilja "Jalta, Jalta", kazalište Ulysess koncertno proslavlja 10. obljetnicu svojeg osnutka 9. srpnja, dok je za posljednji dan tog mjeseca zakazana Verdijeva "La Traviata", koju na pozornicu amfiteatra donosi Societa' filarmonica iz Udina.

Ljetna sezona otvara se u lipnju programima "Dani antike - Pula Superiorum" pulske Turisticke zajednice (25. i 26.) te mjuziklom "Za dobra stara vremena" Rajka Dujmica u organizaciji Gerila Medije (30.).

U zakljucku povjerenstva navodi se da ce se prijave programa World Musica i Histria festivala razmatrati nakon što ti organizatori dostave dokaze o podmirenim dugovanjima iz prethodnih razdoblja prema Gradu Puli, Arheološkom muzeju Istre i Pula Film Festivalu, kao i dokaz o podmirenim obvezama prema ZAMP-u.

Odbijeni programi su: "Milenijska izložba" Histria konzaltinga, "Shaolin Show" Lira Intersounda, "Flamenco" Gcs Groupa iz Madrida, "Novi svjetski poredak" Davida Ickea u organizaciji Motortech consultinga, koncert Halida Bešlica u organizaciji Arnea projekta, koncert Marka Perkovica Thompsona u organizaciji MP-TON-a te "Gladijatorske igre" udruge United.

Povjerenstvo ih je odbilo s argumentom da "ne udovoljavaju kulturno-umjetnickim standardima za održavanje u prostoru koji ima status kulturnog dobra", no u odluci stoji i da se oni mogu održati u Puli na drugim lokacijama.


Podijeli: Facebook Twiter