SAD uskratio vize iranskim dužnosnicima, ne mogu u UN

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjedinjene Države uskratile su vize iranskim dužnosnicima koji su namjeravali doći na sastanak UN-a u New Yorku, izvijestila je u subotu iranska državna novinska agencija.

Iransko pravosudno Stožer za ljudska prava u izjavi je reklo da je SAD uskratio vize članovima iranske delegacije koji su planirali otputovati na sastanak UN-ovog Trećeg odbora koji se bavi društvenim pitanjima i ljudskim pravima, izvijestila je agencija IRNA.

"Vlada SAD-a neizdavanjem viza članovima delegacije želi onemogućiti nazočnost delegacije i spriječiti njene članove da obave svoju misiju komunikacije i suradnje s Ujedinjenim narodima", rečeno je u izjavi, po agenciji IRNA. Iransko pravosudno tijelo zatražilo je od UN-a da upozori SAD zbog te odluke i podsjeti na njegove obveze zemlje domaćina UN-a, izvijestija je IRNA.

Švicarsko veleposlanstvo koje obavlja konzularne poslove za SAD u Iranu nije još odgovorilo na zahtjev za komentarom. Glasnogovornik State Departmenta je rekao da ne komentira slučajeve izdavanja viza. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter