SAD: Uhicen zbog pokušaja napada na Kongres

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tridesetogodišnjak osumnjicen za pokušaj napada uhicen je u petak u blizini americkog Kongresa u Washingtonu dok ga je policija pratila u okviru istrage u vezi s terorizmom, doznaje se od americke savezne policije (FBI).

- Ovo uhicenje je rezultat tajne operacije tijekom koje su redarstvene snage pomno pratile osumnjicenika, rekla je glasnogovornica FBI-ja.

- Eksploziv koji je najvjerojatnije htio upotrijebiti u napadu deaktivirala je policija i više nije opasan za gradane, kazala je u priopcenju.

Kako navodi The Washington Post pozivajuci se na neimenovanog americkog dužnosnika, muškarac marokanskog podrijetla mislio je da razgovara s clanom Al Kaide kada je agentu FBI-ja koji je djelovao pod lažnim identitetom povjerio da planira napasti Kongres, sjedište americkog parlamenta.

Uhicen je u blizini ministarstva rada, nedaleko od Kapitola, gdje je planirao izvesti samoubilacki napad, po istom izvoru. Agent FBI-ja koji ga je pratio dao mu je deaktivirani eksploziv i pištolj i nije ga ispuštao iz vida sve dok nije uhicen.

Vlasti nisu htjele dati potanje informacije buduci da je istraga u tijeku.


Podijeli: Facebook Twiter