SAD: U Virginiji ubijeno dvoje novinara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvoje televizijskih novinara ubijeno je u srijedu u američkoj saveznoj državi Virginiji za vrijeme intervjua uživo, a prema navodima vlasti ubojica je nezadovoljni sadašnji ili bivši zaposlenik TV postaje koji je nakon ubojstva izvršio samoubojstvo.

Dvadesetčetverogodišnja novinarka Alison Parker i 27-godišnji snimatelj Adam Ward iz lokalne TV postaje WDBJ7 TV iz Roanokea ubijeni su tijekom intervjua s izvršnom direktoricom lokalne Trgovinske komore Vicki Gardner u turističkom mjestu Smith Mountain Lake u Virginiji u trgovačkom centru Bridgewater Plaza, javio je Reuters. Gardner je u tom napadu ranjena, a tijekom intervjua koji je prenošen u živo odjednom su se čuli pucnji i krikovi, a kamera je snimila muškarca s pištoljem koji je, kako pretpostavlja policija, bivši ili sadašnji nezadovoljni zaposlenik spomenute televizijske kuće. Prema izvješćima medija ubojica je nakon napada ivršio samoubojstvo, javlja BBC. On je postavio na društvene mreže video snimku sebe kako puca na novinarku iz blizine. Ured šerifa u Okrugu Augusta naveo je da se osumnjičeni ubojica zove Vester lee Flanagan. Poznat po profesionalnom imenu Bryce Williams bio je bivši član redakcije WDBJ7-a. Njegovi Twitter i Facebook računi su sada suspendirani, javlja BBC. Guverner Virginije Terry McAuliffe je na svom Twitter računu izrazio žaljenje zbog "bezumnog ubojstva". Direktor Tv postaje Jeff Marks je kazao da "svako malo novinari prime neki suludi e-mail", ali da se ovako nešto još nikada nije desilo.

"Ne tajimo od kuda izvješćujemo, možda ćemo od sada morati to činiti", kazao je Marks. Ubijeni novinari su iz tog područja i oboje su bili zaručeni i najavljivali svoja skorašnja vjenčanja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter