SAD u iščekivanju "povijesne" snježne oluje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Milijuni ljudi na sjeveroistoku SAD-a pripremaju se za veliku snježnu oluju koja bi to područje trebala pogoditi tijekom današnjeg dana. Trgovine su gotovo potpuno ispražnjene, a jučer se u redovima na benzinskim postajama moglo vidjeti i na stotine automobila. CNN piše da bi današnja oluja mogla biti povijesna te da se očekuje i do nekoliko metara snijega.

Na sjeveroistoku SAD-a u petak bi se trebala "sudariti" dva velika ciklonska sustava, što će dovesti do pojave olujnih vjetrova i velike količine snježnih padalina. Dosad je otkazano više od 3.000 letova. Po najavama, uz olujni vjetar, u New Yorku se očekuje do metar, a u Bostonu i do dva metra snijega.

Najgore se ipak očekuje u Massachusettsu danas između 14 i 17 sati po lokalnom vremenu. Zimske službe već sada intenzivno posipaju ulice solju ne bi li preduhitrili nevrijeme i barem malo ublažili posljedice. Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje za snježnu mećavu, koje će trajati do subote u 13 sati po lokalnom vremenu. Na obali se, nakon obilnog snijega, očekuju i veće količine kiše pa bi na pojedinim područjima moglo doći i do poplava. (Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter