Sad svi očekuju pobjedu "zeleno-žutih"


Igor Pamić odmah je po startu press konferencije pred subotnju utakmicu s Interom iz Zaprešića istaknuo jednu stvar.

– Molio bih vas da o Franjiću ne razgovaramo, svu energiju želim usmjeriti na utakmicu koja je pred nama – zamolio je trener Istre 1961. Stoga se i govorilo, konačno, o utakmici...

Ipak, pitanje Franjićeve zamjene u subotnjem sastavu Paminjo nije mogao izbjeći. Posebice zato što Puljani pred dvoboj s Interom imaju vrlo nezavidnu situaciju na krilnim pozicijama, do čega su dovele ozljeda Tomića i ekspresna ''žutica'' Mišića. Franjićev igrokaz samo je osnažio glavobolju.

- Nadam se da ćemo se ubrzo pojačati i proširiti krug kandidata na tim ofenzivnim pozicijama gdje nismo slabi, ali smo strahovito tanki. Međutim, za ovu utakmicu imamo igrača koji može dostojno zamijeniti Franjića, možda ne golovima, ali u puno drugih segmenata da. U zatvaranju, a posebno u okomitosti gdje je čak i bolji – kazao je Pamić.

Ciljao je na Dennisa Salanovića.

- Ako ništa drugo, pokrit ćemo krila s dva najbrža igrača u momčadi – dodao je Paminjo, čime je otklonio još jednu izrazito važnu dvojbu, spremnost Marcela Heistera da nastupi nakon utakmice pauze. - On je imao svega četiri dana prave pauze, a znamo da je takav igrač koji ne zna kalkulirati. Čak bih rekao da ne zna ni kontrolirati svoju fizičku energiju kroz 90 minuta, tako da je jedino to upitno. Ali što se tiče svega drugog on će biti na visini. Samo mu treba pustiti taj prostor – poručio je Pamić.

Time je momčad ipak zaokružena, Salanović desno, Heister lijevo, a iza njegovih leđa Kenan Hadžić koji je zasluženo dočekao priliku. Ostalo će biti kao i protiv Osijeka.

– Toj sam opciji trenutno najbliži, riječ je o standardiziranoj momčadi s ponekom prisilnom izmjenom. Mislim da su dosad zadovoljili, kako mene tako i navijače, zato nema razloga puno mijenjati. Ali ćemo sigurno pokušati stati, iskoristiti tu brzinu Heistera i Salanovića. Nešto ćemo morati mijenjati u načinu igre, ali ne puno – tvrdi Pamić.

O Interu je imao puno toga za reći, opredijelio se na pozitivne tonove...

- Gledao sam sve njihove utakmice ove sezone, ali nedostatke koje ćemo pokušati koristiti ne bih otkrivao. Smatram da u Pulu dolazi momčad koja se neće braniti, što nam u ovom trenutku odgovara. Inter je u ova četiri kola prezentirao nogomet sukladan kvaliteti i razmišljanjima svog trenera, nameće se, traži pas igru. Imaju prepoznatljiv stil od kojeg ne odustaju ni u jednom trenutku... Usporedio bih to s igrom Zagreba u protekloj sezoni, vrlo slično, s vrlo opasnim napadom. No isto tako smatram da mi imamo rješenje za takvu momčad – komentirao je Pamić, ali i upozorio. - Već sam tri puta ponovio igračima da nas čeka najteža utakmica. Ona kad svi očekuju pobjedu. (Dameo RAMIĆ - KOVAČIĆ )

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter