SAD: Sedam ubijenih u pucnjavi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Napad u kojem je naoružani muškarac u nedjelju u hramu Sikha, u Oak Creeku u saveznoj državi Winsconsin, ubio šestoro ljudi i troje teško ranio, nakon čega ga je ustrijelila policija, američke službe smatraju činom domaćeg terorizma.

Svjedoci su ispričali da je napadač zapucao odmah kad je u nedjelju u 10,30 po lokalnom vremenu ušao u kuhinju u hramu, gdje su žene pripremale nedjeljni ručak, natjeravši vjernike u bijeg.

Osumnjičeni je bio ćelav bijelac, star oko 40 godina, rekao je Thomas Ahern, glasnogovornik američkog ureda za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksploziv.

Vlasti nisu objavile identitet muškarca osumnjičenog za napad u hramu u predgrađu Milwaukeeja, sjeverno od Chicaga.

Četiri osobe ubijene su u hramu, dok su tri, uključujući i napadača, ubijene vani.

Napadač je iz zasjede zapucao na policajca koji je prijavio slučaj i pomagao žrtvama napada, rekao je John Edwards, načelnik policije u Oak Creeku. Drugi policajac je ubio napadača.

Edwards je rekao da još ne znaju identitet napadača, kao ni kojim se oružjem koristio. Identitet žrtava nije javno objavljen.

Ranjeni 20-godišnji policajac odveden je u bolnicu i očekuje se da će preživjeti. Bolnički službenici rekli su da su preostala dva ranjena muškarca također kritično. Prema podacima bolnice Froedtert u Milwaukeeju, jedna osoba pogođena je u trbuh, jedna u ekstremitete i lice, a jedna u vrat.

Policija je u nedjelju navečer u susjednom gradu Cudahyu pretražila sivu kuću dvokatnicu za koju pretpostavlja da je mjesto stanovanja napadača.

Član zajednice Sikha i liječnik američke vojske u pričuvi Jagpal Singh rekao je da su mu svjedoci napada događaj opisali kao kaotičan.

Kada je započela pucnjava, vjernici su počeli bježati, ali su neki, nažalost, otišli u pogrešnom smjeru, dok su neki napad preživjeli, zaključavši se u kupaonicu.

Singh je rekao da su svjedoci za napadača rekli da je bio obrijane glave ili ćelav.

Edwards je rekao novinarima da napad tretiraju kao čin domaćeg terorizma. Nije poznato što je motiv napada.

Neki svjedoci rekli su da je u hramu bio još jedan napadač, ali je Edwards rekao da je u napadu sudjelovala samo jedna osoba. 

"Vjerujemo da je bio jedan, ali ne možemo biti sigurni", kazao je Edwards.

Nedjeljni napad posljednji je u nizu u američkim predgrađima. Dogodio se otprilike dva tjedna nakon što je James Holmes (24) na premijeri filma o Batmanu u Aurori, u Coloradu, počinio pokolj u kojem je poginulo 12, a ranjeno 58 osoba.(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter