SAD: Putnici svladali podivljalog pilota

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americki zrakoplov prinudno je sletio u zracnu luku u Teksasu nakon što su putnici bili prisiljeni svladati kapetana koji je poceo vikati "Irak, Al Kaida, terorizam, svi cemo se srušiti", izjavili su ocevici i dužnosnici.

Let zracne tvrtke JetBlue na liniji New York - Las Vegas preusmjeren je u srijedu u Amarillo u državi Teksas, a nakon incidenta pilot je ambulantnim vozilom prebacen u bolnicu, izvijestio je France presse.

U priopcenju Savezne uprave za zrakoplovstvo (FAA) stoji da se kopilot zabrinuo zamijetivši neuobicajeno ponašanje kapetana za vrijeme leta te je, shvativši da je pilot izišao iz kokpita i krenuo prema toaletu, zakljucao pilotsku kabinu.

- Kad je kapetan pokušao na silu ponovno uci u kabinu, putnici su ga u tome sprijecili i svladali. Nakon što je zrakoplov sigurno sletio u zracnu luku u Amarillu, policija je preuzela pilota te je on ambulantnim vozilom prebacen u najbližu bolnicu na lijecnicki pregled, stoji u priopcenju FAA.

Svjedoci tvrde da je pilot poceo vikati nešto o Al Kaidi i mogucoj bombi u zrakoplovu, o Iraku i Iranu te o tomu da ce se sve srušiti, prenosi France presse.


Podijeli: Facebook Twiter