SAD priprema napad na militante u Libiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjedinjene Države pripremaju teren za operacije kojima je cilj uhititi ili ubiti militante odgovorne za napad na američki konzulat u Libiji, jer libijska vlada nije u stanju uhitili, pa čak ni ispitati osobe umješane u taj smtronosni napad, objavili su u srijedu vojni i obavještajni dužnosnici.

Zapovjedništvo za zajedničke specijalne operacije prikuplja podatke o osumnjičenima i zajedno s Pentagonom i CIA-om razrađuje različite opcije čekajući moguću naredbu predsjednika Baracka Obame za napad na odgovorne za napad u Bengaziju prije tri tjedna u kojem je ubijen američki veleposlanik Christopher Stevens, piše The New York Times.

Moguće opcije su napad bespilotnom letjelicom, upad komandosa poput onoga u kojem je ubijen Osama bin Laden i zajednička akcija s libanonskim snagama sigurnosti.

Glasnogovornici CIA-e i Pentagona odbili su komentirati te navode, a libijska vlada objavila da se protivi jednostranom američkom napadu.

"Ne prihvaćamo da bilo tko uđe u Libiju. To bi bio udarac našem suverenitetu i to ćemo odbiti", rekao je novi libijski premijer Abu Shagur, piše list. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter