SAD predlaže Rusiji podršku u borbi protiv terorizma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

SAD je predložio u ponedjeljak "tješnju suradnju" s Moskvom ne bi li se zajamčila sigurnost Zimskih olimpijskih igara u Sočiju u veljači, nakon dva bombaška atentata sa smrtnim posljedicama u Volgogradu.

"Američka vlada predložila je ruskoj vladi punu podršku sigurnosnim pripremama uoči Olimpijskih igara u Sočiju te nudimo tješnju suradnju u korist sigurnosti sportaša, gledatelja i drugih sudionika", objasnila je glasnogovornica Vijeća nacionalne sigurnosti Caitlin Hayden.

Rekla je da "SAD osuđuje terorističke napade koji su pogodili ruski grad Volgograd i upućuje iskrenu sućut obiteljima žrtava".

Najmanje 15 osoba ubijeno je u ponedjeljak u samoubilačkom napadu na trolejbus u Volgogradu, dan nakon prvog samoubilačkog napada u kojem je poginulo 17 osoba na glavnom kolodvoru tog grada udaljenom tisuću kilometara od Moskve i Sočija, gdje se od 7. do 23. veljače održavaju Zimske olimpijske igre.

"SAD je solidaran s Rusima protiv terorizma", dodala je glasnogovornica ureda za vanjsku politiku američkog predsjednika Baracka Obame. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter