SAD: Perkovic postigla novi rekord mitinga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska atleticarka Sandra Perkovic pobijedila je u bacanju diska na l mitingu Dijamantne lige u americkom gradu Eugeneu s hicem od 66.92 metra.

Ovaj rezultat je novi rekord mitinga, a Sandri Perkovic je donio cetiri dijamantna boda i trenutno je vodeca diskašica s ukupno osam osvojenih bodova.

Drugo mjesto pripalo je Ruskinji Dariji Pišcalnikovoj koja je disk bacila 63.76 m, a trece Poljakinji Zaneti Glanc s hicem od 62.84 m.

"Natjecanje je bilo ok, no opet je pada kiša. Prvi hitac sam bacila 59 m samo da ostanem u igri jer 6 bacacica ide dalje, drugi sam bacila 63.70 m i bila prva. Nakon toga me prebacila Ruskinja Darija, ušla sam u krug i bacila 66.92 m, znala sam da po ovakvom vremenu nitko ne može baciti dalje. Htjela sam ja baciti još dalje, ali kiša nije dopuštala, bila je sve jaca, brisali smo krugove ali uzalud. Cak sam se u jednom hicu na 65 m okrenula na kraju što nije moj stil. Bilo je gore nego u Šangaju. Isto tako mreža je bila neobicna za natjecanje. Ali eto opet sam uspjela, opet pobjeda, 4 boda i rekord mitinga i idemo dalje", izjavila je nakon natjecanja Perkovic. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter