Sad od viška glava boli

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Tri su još kola ostala do kraja Prve HNL. Tri kola koja će donijeti preostale "presude". Koji će klub direktno napustiti Ligu 10, koji će klub igrati u razigravanju za prvoligaški status s drugoligašem i koji će klub zauzeti posljednje mjesto u vlaku za Europu.

U borbu za ostanak uključeni su Hrvatski dragovoljac, Slaven Belupo, Osijek i Zadar, a u borbu za Europu Split i Lokomotiva. S obzirom da je Dinamo već osigurao devetu uzastopnu titulu, svi ostali klubovi bore se tek za prestiž. Među takve spadaju i Hajduk i Istra 1961 koji će se susresti u nedjelju na Poljudu (19 sati).

Nedostatak većeg rezultatskog motiva jasno se odrazio na proljetne rezultate obiju momčadi. Hajduk je sanjao borbu za naslov sve do dolaska na "Drosinu". Tih 1:1 protiv momčadi Igora Pamića "izbacilo" je Splićane iz igre za naslov i označilo silaznu putanju njihovih rezultata. Slična je sudbina zadesila i Puljane.

Na krilima odličnih jesenskih rezultata "zeleno-žuti" su mirno, s distance, promatrali borbu za ostanak i koncentrirali se na polufinale Kupa s Rijekom. Nakon ispadanja iz Kupa uslijedila je serija poraza koja je konačno prekinuta domaćim remijima sa Slavenom i Osijekom. Sad im slijedi pretposljednje gostovanje sezone na Poljudu, s kojeg su se često vraćali s pjesmom na usnama.

Samo prošle sezone pulski su nogometaši slavili u oba splitska ogleda. Prvo s 1:0 golom Gorana Roce, potom s 2:1 golovima Milića i Budicina. U jedinom ovosezonskom susretu na Poljudu Hajduk je u 16. kolu slavio s 2:0 što je ujedno i njegov jedini uspjeh u tri dosadašnja susreta. U Puli je Istra 1961 u prvom susretu slavila 1:0 jedinim prvoligaškim golom Joa, a drugi je zaključen remijem.

Nema sumnje da trener Igor Pamić u ovaj četvrti susret s Hajdukom ulazi puno raspoloženiji nego što je to bio do prije dva kola. Serija od ukupno osam poraza je konačno prekinuta, iako post kad su pobjede u pitanju i dalje traje, a sve veći je i broj zdravih igrača koje ima na raspolaganju. Kartoniranih uoči ovog susreta nema, a kako su se u igru konačno vratili i prvi bekovi, Pavlović na desnoj i Woon na lijevoj strani, Paminjo će konačno imati problema oko sastavljanja prvih 11.

Nakon dugo, dugo vremena imat će glavobolju zbog viška igrača, odnosno viška solucija. Počevši od "jedinice". Igor Lovrić je dosad bio nedodirljiv, posebno zbog ozljede Drevena, a potom se "ukazao" junior Ivan Brkić. I sad Pamić mora dobro odvagnuti koga od njih staviti na gol na Poljudu. Neiskusnog Brkića koji je izludio osječke napadače, ili iskusnijeg Lovrića. Sudeći prema nekim trenerovim razmišljanjima s početka tjedna, bliži je vraćanju fažanskog golmana na gol. Između ostalog i da Brkić "ne izgori". Odnosno, da ne doživi noćnu moru koju je na startu karijere na Poljudu prošao upravo Lovrić. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter