SAD: Nevrijeme odnijelo šest života

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veliko nevrijeme koje je na Božić zahvatilo SAD od Meksičkog zaljeva do Velikih jezera i u kojemu je život, prema zadnjim podacima izgubilo šest osoba, u srijedu se polagano kreće prema New Yorku, prenose agencije.

Najkritičnije je u središnjim i južnim dijelovima SAD-a. Meterološke službe upozoravaju vozače oprez na pri vožnji zbog snijega i zaleđenih cesta, a na području od države New York do države Maine prognostičari predviđaju do 46 cm snijega.

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenja o većim količinama snježnih nanosa i olujama za države Illinois, Indianu i Ohio te za sjeveroistočne dijelove zemlje. U zračnim lukama diljem sjeveroistoka zbog vremenskih nepogoda zrakoplovi uzlijeću i slijeću sa zakašnjenjima od više od sat vremena.

Tornada su pogodila Alabamu, Mississippi, Teksas i Louisianu, a oluje i obilna kiša očekuju se od Virginije do Floride. Guverner države Mississippija Phil Bryant proglasio je stanje elementarne nepogode. U toj državi od posljedica tornada u gradiću McNillu uništeno je 12 kuća, a osam ljudi lakše je ozlijeđeno. U gradu Mobileu u Alabami snažan vjetar lomio je drveće zbog čega su nastali kvarovi na elektromreži, no nitko nije ozlijeđen.

U Oklahomi se usljed snježne oluje u utorak dogodio lančani sudar 21 vozila. Ozlijeđeno je 12 osoba, a autoput je bio zatvoren pet sati. U Oklahomi se zbog ledene kiše dogodilo još desetak sudara pri čemu su poginule dvije osobe, a u Houstonu je smrtno stradao 25-godišnjak kada je stablo palo na automobil u kojemu se nalazio, prenosi Houston Chronnicle. U nekoliko saveznih država došlo je do prekida napajanja električnom energijom. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter