Sad mi je krivo što ih nismo dobili 5:0

Igor Pamić (M. MIJOŠEK)
Igor Pamić (M. MIJOŠEK)

Bio je trener Istre 1961 Igor Pamić razumljivo ljut nakon subotnjeg susreta u Zadru. Nije lako "probaviti" da u susretu u kojem si trebao uvjerljivo pobijediti, na koncu osvojiš samo bod. I to nakon gola primljenog u sudačkoj nadoknadi, a da domaćin prethodno nije gotovo ni zapucao na tvoj gol.

Dva dana kasnije ljutnja je i dalje bila prisutna, ali ovoga puta pomiješana s ponosom zbog prikazane igre, ne samo u Zadru. No, prvo nije propustio osvrnuti se na prozivanja Zadrana spram sudaca.

- Ne znam, možda sam i sebičan, ali Istra 1961 je u Zadru trebala dobiti s pet razlike. To je moje mišljenje o toj utakmici, a onda moram slušati i čitati o tome kako se domaćini ljute na suca. Pa to je nevjerojatno, govorio je Igor Pamić. - Ja sam nakon utakmice bio ljut na svoje igrače i na suca. Da, na njega, jer su Zadani već u prvom poluvremenu morali dobiti pet žutih kartona zbog onih startova. I nije korektno da se sad domaćini vade na suđenje. Mi smo ovoga puta samo bili momčad koja je točno znala što hoće. Pa što je trebalo? Da sudac pusti da nam domaćini slome pet igrača? To što se ljute da smo odugovlačili nema veze s realnošću. Moji igrači ne znaju varati. Moje su momčadi uvijek na samom vrhu u poretku za fair play. Ma, zbog toga mi je još više krivo što ih nismo pobijedili.

"Zeleno-žuti" su odigrali odlično prvo poluvrijeme stvorivši brojne prilike za gol, no u nastavku su se previše povukli prepustivši domaćinu sredinu terena.

- Mi smo u prvom dijelu igrali 4-4-2 u rombu s brzim otvaranjem, pri čemu smo imali tri brza igrača koji su sijali paniku u njihovoj obrani. Ni meni nije jasno kako nismo vodili 3:0 već nakon prvih 45 minuta. Ja sam u poluvremenu tražio od svojih igrača da naprave sve, samo da se ne povuku. Međutim, mi smo se na kraju povukli i to nas je koštalo dva boda. Bili smo puno kvalitetniji suparnik, ali kad je Križman promašio onu šansu u 47. minuti, povukli smo se. Pali smo u igri onog trenutka kad je Alen Pamić morao izaći, tada smo prestali igrati. Da sam u tom trenutku mogao uvesti spremnog Linića, ili da je Alen mogao odigrati do kraja, mi bi lakoćom pobijedili. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter