Sad je svaki trening borba za mjesto u momčadi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Već u osmom kolu tekuće sezone, trojica igrača Istre 1961 su zbog tri žuta kartona domaći ogled sa Slaven Belupom morali promatrati s tribina "Drosine". Tomislav Čuljak, koji je iz Vinkovaca stigao pred peto kolo i pritom "prenio" jedan žuti karton, u naredne je tri utakmice dvaput "požutio", Nikola Prelčec u bilježnici glavnog suca završio je u trećem i četvrtom kolu te potom nakon dvije utakmice posta zaključio trilogiju, dok je David Puclin bezbolno odradio uvodna četiri kola, a onda mu se u naredna tri isto toliko puta zažutjelo pred očima. Shodno takvom razvoju događaja, ostatak zeleno-žute družine morao je bez njihove pomoći krenuti u lov po prvu prvenstvenu pobjedu.

- Osjećao sam nervozu dok sam gledao utakmicu s tribine - priznao je David Puclin, pouzdani veznjak istre 1961. - Najteže je gledati i ne moći pritom pomoći, ali srećom su se suigrači snašli i bez naše pomoći te uzeli ta tri boda koja sada trebamo potvrditi u Zagrebu i onda će nam dalje sve biti puno lakše.

Nakon šest ogleda koje je odradio od prvog do posljednjeg sudačkog zvižduka, Puclin se, silom prilika, protiv "farmaceuta" mogao iz prve ruke uvjeriti kakva je tijekom utakmice atmosfera na tribinama "Drosine". (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter