SAD: Ipak izbjegnuta nova tragedija u školi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svega mjesec dana od tragičnog masakra u školi Sandy Hook u Connecticutu, ponovno je došlo do pucnjave u američkoj školi, ovoga puta u okrugu Kern, sjeverno od Los Angelesa. Dvije osobe su ozlijeđene, od kojih jedna teško, a 16-godišnjak odgovoran za to je uhićen. Lokalni mediji izvijestili su o pucnjavi nakon što su im telefonirali učenici koji su se, u strahu za život, skrili u školskim ormarićima. Par sati kasnije, policija je detaljno izvijestila o događaju, istaknuvši da je jedan od profesora zaslužan za izbjegavanje nove tragedije.

Rekonstrukcijom je utvrđeno da je učenik u dobi od 16 godina ušao u učionicu u kojoj se odvijala nastava na kojoj je bilo ukupno 28 učenika. Držeći pušku za lov, pucao je prema svom vršnjaku, teško ga ozlijedivši, no srećom nije ga životno ugrozio. Uperio je potom pušku u drugog učenika, ispalio prema njemu nekoliko hitaca, ali ga nije uspio pogoditi. Nastavnik je tada, kako su naveli očevici, počeo razgovarati s naoružanim mladićem, pokušavajući mu odvratiti pozornost i nagovarajući ga da odloži oružje na tlo. Na koncu se 16-godišnjak predao.

Policija smatra da je poznavao učenike u koje je pucao te da se radi o unaprijed isplaniranom činu. Mještani su ga opisali kao vrlo povučenu osobu s karakternim problemima, kojega su često vršnjaci zadirkivali zbog niskog rasta. (Š. B./NL)


Podijeli: Facebook Twiter