SAD evakuira dio svog osoblja s Bliskog istoka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

State Department objavio je u petak da je evakuirao dio osoblja i članove obitelji iz svojeg veleposlanstva u Bejrutu te je pozvao Amerikance da ne putuju u Libanon, a smanjuje i diplomatsko osoblje iz drugih američkih misija u regiji u vrijeme dok Kongres raspravlja o vojnom udaru na Siriju.

"State Department je povukao osoblje koje nije nužno i članove obitelji iz veleposlanstva u Bejrutu jer postoje prijetnje američkim misijama i osoblju", objavljeno je na mrežnoj stranici veleposlanstva.

Također pozivamo "američke građane da izbjegnu sva putovanja u Libanon iz sigurnosnih razloga", dodaje se u priopćenju. Agencija Reuters prenosi da se smanuje i broj osoblja u američkom generalnom konzulatu u Adani u Turskoj.

Američki predsjednik Barack Obama traži potporu zastupnika u Kongresu za ciljan i ograničen vojni udar na režim sirijskog predsjednika Bašara al-Asada kojega optužuje za kemijski napad 21. kolovoza u kojem je po američkim obavještajnim službama, poginulo 1.429 Sirijaca. (Hina/Reuters)

 


Podijeli: Facebook Twiter