SAD cestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj cestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja.

"U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država, drago mi je uputiti najbolje želje narodu Republike Hrvatske dok slavi svoje proglašenje neovisnosti 25. lipnja ove godine", kaže se u priopcenju državne tajnice Hillary Clinton, koje je u subotu objavio State Department.

U cestitci se istice doprinos Hrvatske u NATO-u, skoro clanstvo u EU, te njezin angažman u Afganistanu i drugim mirovnim misijama, kao i kljucna uloga u normalizaciji odnosa u regiji.

"Predanost demokraciji i vladavini prava ucinila je Hrvatsku vrijednom clanicom euro-atlantske zajednice i dovela je na prag clanstva u Europskoj uniji. Hrvatska pomaže u rješavanju globalnih sigurnosnih izazova kao saveznik NATO-a i kao suradnik Medunarodnih sigurnosnih snaga u Afganistanu (ISAF) i drugim medunarodnim misijama. U jugoistocnoj Europi, Hrvatska igra kljucnu ulogu u regionalnom pomirenju", stoji u cestitci.

Bliska suradnja izmedu SAD-a i Hrvatske pokazuje našu zajednicku predanost miru, slobodi, demokraciji i sigurnosti, dodaje Clinton.

"Cestitke i najljepše želje za vašu radosnu proslavu. Veselimo se jacanju našeg prijateljstva i partnerstva s Hrvatskom i svim Hrvatima u godinama koje dolaze", porucila je americka državna tajnica.


Podijeli: Facebook Twiter