SAD: 7 mrtvih i 7 ranjenih marinaca u eksploziji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U eksploziji skladišta streljiva američke vojske u Nevadi poginula su sedmorica marinaca iz Camp Lejeunea u Sjevernoj Karolini, a još su sedmorica ranjena, objavila je u utorak američka vojska. Nesreća se dogodila u ponedjeljak navečer tijekom vojne vježbe, a dužnosnici kopnene vojske i marinaca kažu da se uzrok još istražuje, ali vojni dužnosnik koji je dao izjavu pod uvjetom da ostane anoniman, rekao je da je, prema prvim izvještajima s mjesta događaja, u cijevi minobacača eksplodirala granata 60 mm.

Trojica su marinaca poginula na mjestu, a ostali su podlegli ozljedama. Ozlijeđeni su zračnim putem prevezeni u regionalni medicinski centar Renown u Renu u Nevadi, a riječ je o penetracijskim traumama, frakturama i vaskularnim ozljedama, rekla je Stacy Kendall, bolnička glasnogovornica. Još nije poznato u kakvu su stanju ozlijeđeni.

Eksplozija se dogodila u 10 ujutro po lokalnom vremenu (šest ujutro po srednjoeuropskome), na vojnim vježbama marinaca u vojnome skladištu Hawthorneu, 150 km jugoistočno od Rena. U tome skladištu čuva se i uništava otpisano streljivo.

Imena poginulih i ranjenih bit će objavljena nakon što budu obaviještene njihove obitelji. Predsjednik Obama odmah je informiran o nesreći, a njegov glasnogovornik Jay Carney nazvao ju je tragedijom. Nesreća se dogodila samo tjedan dana nakon što je američki vojni zrakoplov u saveznoj državi Washingtonu pao na rutinskom trenažnom letu i poginula su sva trojica članova posade. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter