SAD: 7 mrtvih, 3 ranjenih u pucnjavi na sveucilištu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje sedam osoba je ubijeno, a troje ranjeno u pucnjavi na studente privatnog kršcanskog sveucilišta Oikos u kalifornijskom gradu Oaklandu.

Policija je izvijestila da je korejski državljanin pocinitelj pokolja, a nakon pucnjave taj 43-godišnjak predao se vlastima u susjednome gradu.

"Osumnjicenik se zove One Goh i cini se stanovnik je Oaklanda, a predao se policiji u gradu Alamedi" i "on je korejski državljanin", rekao je Howard Jordan, policijski zapovjednik za Oakland. Jordan nije naveo je li rijec o Sjevernoj ili Južnoj Koreji.

Napadac je napustio sveucilište Oikos prije dolaska policije u kampus gdje je pucao na studente. Pet je osoba proglašeno mrtvima na mjestu napada, a još dvije preminule su u bolnici. Nekoliko je osoba pronadeno skriveno u dvoranama maloga sveucilišta u Kaliforniji.

One Goh je uhicen osam kilometara od sveucilišta, a CNN je prenio kako je zaposlenicima trgovackog centra priznao da je upravo pucao na ljude. "Uzeo je vozilo jedne od žrtava i dovezao se do Alamede gdje se predao", rekao je Jordan.


Podijeli: Facebook Twiter