SAD: 1.200 letova otkazano zbog mećave na sjeveru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog snježne mećave koja je zahvatila više saveznih država na sjeveru Sjedinjenih Država i koja se premještala prema Washingtonu, u utorak je otkazano više od 1.200 letova, a velik broj prometnica bio je neprohodan.

Desetak saveznih država, od Minnesote na sjeveru do Virginije na istoku, našlo se na putu toj snježnoj oluji koja je Montani, na sjeverozapadu, donijela 60 cm snijega.

- Očekuju se velike količine snijega zbog čega se ne preporuča putovati, upozoravaju američke meteorološke službe, preporučivši stanovnicima da putuju samo ako baš moraju.

Mećava bi tijekom večeri u utorak trebala stići u Chicago, u Illinoisu, na sjeveru, gdje se očekuje 25 cm snijega. Više od 800 letova otkazano je u zračnoj luci O'Hare, jednoj od najvećih u Americi i 240 letova na drugom čikaškom aerodromu.

Više od 100 letova je otkazano u Minneapolisu, u državi Minnesoti, na sjeveru, izvijestila je specijalizirana stranica FlightAware.

Mećava praćena silovitim vjetrom premještala se na istok i trebala bi se u utorak navečer sudariti s drugom frontom ponad Apalačkog gorja. Zatim bi u noći na srijedu trebala zahvatiti američku prijestolnicu Washington gdje se očekuje obilan snijeg zbog kojega bi mogli biti otkazani neki događaji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter