Sačer: Rani golovi mijenjaju sve

Mario Sačer (V. BAŠIĆ/CROPIX)
Mario Sačer (V. BAŠIĆ/CROPIX)

Došao je kraj tradiciji po kojoj su se nogometaši Istre 1961 s gostovanja kod splitskog Hajduka doma vraćali u dobrom raspoloženju te s jednim ili tri boda u torbi. Čak 1206 dana "bili" su čekali domaću pobjedu nad "zeleno-žutima" i u subotu je napokon dočekali. Bila je to treća uzastopna prvenstvena utakmica na kojoj je pulski prvoligaš primio gol već na otvaranju.

- U početku sezone primali smo golove na kraju utakmice, sad ih dobivamo na početku, stvarno ne znam koji je tome razlog, jedino je što nam je po tom pitanju mogao reći nogometaš Istre 1961 Mario Sačer. - Ti rano primljeni golovi mijenjaju sve, od formacije do načina razmišljanja. Jednostavno, kad odmah dođeš u minus svi dogovori u svlačionici padaju u vodu i počinje sasvim nova utakmica.

Sačer je 23-godišnji Podravac rođen u Varaždinu. Kao najboljeg juniorskog topnika Prve HNL u svoje ga je redove pozvao Hajduk gdje se nije uspio izboriti za mjesto u momčadi te se vratio u Varaždin, odakle je preko slovenske Mure ovoga ljeta stigao u Istru 1961. U dosadašnjem tijeku sezone trener Igor Pamić mu nije pružio previše prilika, no onda je nakon četiri mjeseca stigla utakmica protiv Hajduka na kojoj je po prvi put krenuo u startnoj postavi.

- Napokon sam dočekao. Sigurno je da sam očekivao da ću igrati više u dosadašnjem tijeku sezone, ali to je trenerova odluka i moje je da je poštujem i nastavim dalje raditi. Trebam se nastaviti dokazivati i čekati svoju priliku, a na treneru je da odluči tko će igrati. Šteta je jedino što u Splitu nisam odigrao na svojoj poziciji, već na sasvim drugoj. Cijeli sam život bio špica, sad sam protiv Hajduka igrao desnog bočnog, prvi put u mojoj dosadašnjoj karijeri. No, trener Pamić je tako odlučio i tu svaka priča završava. Svi znamo u kakvim smo problemima s ozljedama i gdje god da me trener stavi, moje je da to prihvatim i profesionalno odradim najbolje što znam. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter