Saccorgiana u raljama državne birokracije

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Iako su iz Ministarstva turizma još prije dvije godine najavljivali brzo raspisivanje natječaja za pravo građenja na Saccorgiani, atraktivnoj lokaciji u Puli, između kompleksa Zlatne stijene i Verudele, na kojoj je trebao niknuti novi turistički kompleks, čini se da su se tada zaletjeli.

Naime, ni godinu i pol otkad je na londonskom sajmu tadašnji ministar Veljko Ostojić inicirao da se za Saccorgianu raspiše natječaj - zajedno s Kuparima, za koje je to učinjeno, te fažanskom Pinetom, koja je i dalje "na čekanju" - od natječaja ni traga ni glasa.

Štoviše, tijekom tog vremena u Ministarstvu turizma izbjegavali su nam dati odgovor na konkretne upite o tome što se i kada planira realizirati na Saccorgiani, a sada je jasno da od ovog projekta barem zasad neće biti ništa.

Baš poput Brijuni rivijere od koje već deset godina nikakvog pomaka. Očito je dakle da Vlada na pulskom priobalju ne uspijeva realizirati turističke projekte koje sama inicira.

Na zadnje upite o raspisivanju natječaja za Saccorgianu iz Ministarstva turizma spominju imovinskopravne probleme sa zemljištem te vele da zato do raspisivanja natječaja još nije došlo.

Međutim, zemljište na Saccorgiani je u - državnom vlasništvu, a tek je jedan manji, neznatan dio u vlasništvu Grada i ondje nije predviđena gradnja.

"Trenutno je u procesu sređivanje imovinskopravne dokumentacije navedene nekretnine nakon čega će se, sukladno Strategiji upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske za razdoblje od 2013. do 2017. godine i Planu upravljanja imovinom u vlasništvu RH, dalje raspolagati s ciljem stavljanja u funkciju i maksimiziranja koristi od navedene nekretnine", odgovaraju iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. (B. BAN, G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter