Saborski odbor šalje nadzor u MUP

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na današnjem je zatvorenom dijelu sjednice donio jednoglasnu odluku o osnivanju radne skupine koja ce izvršiti nadzor u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) te voditi razgovore u Državnom odvjetništvu o pitanju predstavke SDP-ova zastupnika Slavka Linica zbog anonimne prijave kojom ga se tereti za pronevjeru novca rijeckog kriznog štaba 1991. namijenjenog nabavi oružja.

Linic smatra da je rijec o zlouporabi položaja i ovlasti ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, ravnatelja policije Olivera Grbica i glasnogovornika MUP-a Krunoslava Borovca.

Predsjednik odbora Ranko Ostojic izvijestio je novinare da ce ta radna skupina, u cijem je sastavu osim njega i Igor Dragovan, Josip Frišcic, Tomislav Culjak i Ivan Šantek, u najkracem roku izvijestiti odbor o utvrdenim cinjenicama.

"Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost je parlamentarno tijelo kojem je zadatak da vrši parlamentarni nadzor, kako prava gradana ili u ovom slucaju zastupnika, jednako tako i institucija sustava da se utvrdi tocnost onog što je navedeno u samoj predstavci", rekao je Ostojic.

Upitan hoce li zatražiti suspenziju ravnatelja policije odgovorio je kako to nije njihov posao. "Nije naš posao tražiti suspenziju, a pogotovo bi to bilo neozbiljno s naše pozicije da to radimo prije nego što smo utvrdili tocnost navoda koji su dani", porucio je predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Najavivši da bi povjerenstvo trebalo "u najkracem roku izvijestiti odbor o utvrdenom", Ostojic je rekao da se "ne može definirati u kojim je rokovima je moguce sve to obaviti", ali da je primarni cilj dobiti što kvalitetnije i tocnije informacije.


Podijeli: Facebook Twiter